0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

استفاده از گوشی در حین رانندگی

۲ آذر ۱۴۰۰ 422
استفاده از گوشی در رانندگی

استفاده از گوشی در حین رانندگی کاری بسیار خطرناک است؛ زیرا توجه راننده به سمت گوشی جذب می شود و او برای چند ثانیه دچار حواس پرتی می شود که این امر می تواند سلامت جانی راننده و دیگران را به خطر بیندازد. ما در این مقاله قصد داریم دلایلی که استفاده از گوشی را در حین رانندگی خطرناک می سازد را مورد بررسی قرار دهیم.

پژوهش ‌های انجام شده درباره استفاده از گوشی در حین رانندگی

موبایل و رانندگی

حدود 67 درصد افراد در یکی از نظرسنجی‌ های کشور آمریکا گفته اند که به هنگام  استفاده رانندگان از گوشی احساس خطر کرده‌اند و حدود 25 درصد افراد اعتراف کرده اند که استفاده از گوشی توانسته است جان دیگران را به خطر بیندازد که این امر نشانگر این است که عده زیادی از افراد خود را راننده ماهری می دانند و تصور نمی کنند که سهل ‌انگاری‌ آن‌ ها ممکن است برای دیگران خطر جانی در پی داشته باشد.

استفاده از حالت هندزفری و تجهیزات جانبی تلفن همراه

در این نظرسنجی همچنین حدود  53 درصد افراد استفاده از قابلیت های صوتی را ایمن ‌دانسته اند و حدود 80 درصد افراد گفته اند که استفاده از هندزفری بی خطر است؛ اما طبق نتایج به دست آمده، مشخص شده است که استفاده رانندگان از این تجهیزات جانبی، مانع از بروز تصادف نمی شود؛ زیرا فردی که در آن سوی مکالمه قرار دارد، نمی تواند اوضاع ترافیکی مقابل راننده را ببیند و شرایط خود را متناسب با آن تنظیم کند؛ همچنین با استفاده از این تجهیزات رانندگان تنها حدود 50 درصد از محیط اطراف‌ شان را می بینند که این امر امکان بروز تصادف را به میزان زیادی افزایش می دهد.

شایان ذکر است در صورتی که رانندگان ضروری است که به تماسی پاسخ بدهند؛ باید در محل امنی توقف کرده سپس از گوشی خود استفاده کنند.

دلایل خطرناک بودن استفاده از گوشی در حین رانندگی

خطر استفاده از گوشی در رانندگی

شخصی که در حین رانندگی از گوشی استفاده می کند، تصور می کند که می تواند اوضاع را کنترل کند؛ ولی وقتی از قوانین سرپیچی می کند، متوجه می شود که اوضاع تحت کنترل او قرار ندارد زیرا تمرکز راننده از سه جهت کاهش می یابد:

  1. ذهن او در حین استفاده از گوشی در حین رانندگی، تمرکز خود را از دست می‌ دهد.
  2. چشم او متوجه گوشی می ‌شود و فضای پیش رو و مقابل خود را نمی بیند
  3. یک دست او فرمان را رها می‌کند تا گوشی را بر‌دارد؛ در نتیجه ایمنی رانندگی از بین می رود.

پس برای ایمنی جان خود و دیگران باید از گوشی در حین رانندگی استفاده نکرد؛ زیرا بروز تصادف در این حالت نسبت به حالت عادی چهار برابر بیشتر است.

ممنوعیت استفاده از گوشی تنها شامل رانندگان وسایل نقلیه نمی شود، بلکه عابران پیاده نیز حین عبور از سطح تقاطع ها و معابر باید دقت زیادی داشته باشند و در زمان عبور از عرض معابر باید از گوشی خود استفاده نکنند.

راهکارهای فناوری جهت عدم استفاده از گوشی در حین رانندگی

در برخی از کشورها ابزارهایی وجود دارند که با نصب شدن بر گوشی تمامی پیام ها و تماس‌ ‌های تلفنی در حین رانندگی مسدود می ‌شوند و حتی باعث از کار انداختن قابلیت‌ های صوتی گوشی نیز می شوند.

این فناوری ها در دو دسته نرم افزاری و سخت افزاری وجود دارند که مانع از ارتباط راننده با گوشی می شوند که این دسته از محصولات ،جعبه ابزار اینترنتی دارند و کاربر می تواند تنظیمات مد نظر خود را از طریق آن ها اعمال کند.

بیشتر پیام ها و تماس ‌هایی که حین رانندگی برای رانندگان 16 الی 23 سال ارسال می شود از سوی والدین‌ شان است؛ پس آنها باید در بخش تنظیمات، تماس والدین را از سایر تماس ‌ها جدا کنند تا وقتی گوشی زنگ خورد مطمئن شوند که تماس از سمت  آن ها است؛ بنابراین خودرو را در یک جای مناسب، متوقف کرده و با  آن ها تماس بگیرند، بنابراین می توان گفت که فناوری به تنهایی نمی تواند عامل بازدارنده ای باشد.

جریمه‌ استفاده از تلفن همراه حین رانندگی در ایران و سایر کشورها

جریمه استفاده از گوشی در رانندگی

طبق قوانین راهنمایی و رانندگی کشورمان استفاده راننده از هر وسیله ‌ای که مخل تمرکز و حواس او باشد، ممنوع است و جریمه استفاده از تلفن همراه در کلان ‌شهرها در سرعت‌ های بیش از 60 کیلومتر در ساعت، طبق تعرفه سال جاری 100,000 تومان است و متخلفان 3 تا 5 نمره منفی نیز دریافت می‌ کنند.

قوانین منع کننده ای برای استفاده از گوشی در حین رانندگی در سی کشور دنیا وجود دارد که بسیار سخت‌گیرانه‌ هستند، به طوری که دست گرفتن گوشی و حتی گذاشتن آن روی پا حین رانندگی و حین توقف پشت چراغ قرمز نیز تخلف محسوب می ‌شود.

از ژوئیه 2021 استرالیا برای استفاده غیرمجاز از گوشی حین رانندگی 1033 دلار جریمه نقدی و 4 امتیاز منفی تعیین کرده است، اگر فردی که یک ‌بار جریمه شده است کمتر از یک ‌سال دوباره تخلف کند، مجدداً جریمه می‌ شود و این ‌بار 8 امتیاز منفی می‌ گیرد که در این صورت اعتبار گواهی نامه رانندگان با این میزان امتیاز منفی از بین می رود. جریمه ها همچنین شامل دوچرخه‌سوارها نیز می شوند و آن ها در صورت استفاده  از گوشی ملزم به پرداخت جریمه نقدی هستند.

بهترین راهکار برای عدم استفاده از گوشی در حین رانندگی

بهترین راهکار برای عدم استفاده از گوشی در حین رانندگی این است که هر فرد نسبت به وظایف خود آگاه باشد و حس مسئولیت پذیری داشته باشد؛ بنابراین با آموزش درست و فرهنگ سازی از اولین سال ‌های تحصیل در مدرسه و از طریق رسانه ملی می توان این حس مسئولیت پذیری را در افراد از کودکی در وجود آن ها نهادینه کرد.

سخن پایانی

ما در این مقاله به بررسی خطرناک بودن استفاده از گوشی حین رانندگی پرداختیم و به این نتیجه رسیدیم که استفاده از جریمه و فناوری ها به تنهایی نمی تواند عامل بازدارنده ای باشد؛ پس لازم است که حس مسئولیت پذیری را در افراد به وجود آوریم تا بتوانیم از بروز سوانح تلخ و جبران ناپذیر جلوگیری کنیم.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0