پیشرفت های موبایل از آغاز تا به امروز
آیا می دانید که گوشی های لمسی اولین بار چطور و به دست چه کسی ساخته شدند؟ آیا می دانید که اولین موبایل ها چطور کار می کردند؟ اصلا می دانید که مخترع موبایل کیست؟ اگر دوست دارید بدانید که پیشرفت های موبایل از آغاز تا به امروز چگونه بوده است، این مطلب جالب را از دست ندهید.
اولین موبایل دنیا را چه کسی ساخت؟
مخترع موبایل فردی به کوپر بود که در سال 1973 اولین موبایل دنیا را ساخت. البته اولین موبایلی که کوپر ساخت، لمسی نبود. ولی کوپر با اختراع خود توانست دنیا را به تسخیر درآورد. چرا که در حال حاضر موبایل یکی از فراگیرترین وسیله های الکترونیکی است که در دست اغلب مردم دیده می شود.
موبایل های لمسی
دو فرد به نام استامپ و بک که هر دو هم مهندس اهل اروپا بودند، توانستند با یکدیگر، نمایشگرهای شفاف از جنس خازن را بسازند. نمایشگرهایی که این دو ساخته بودند، با وارد شدن فشار یک جسم سخت به آن ها، کار می کردند. در حال حاضر گوشی های لمسی با صفحه نمایش لمسی ساخته می شوند. صفحه نمایش هایی که در گوشی ها استفاده می شود، به چند دسته مختلف تقسیم می شوند. در ادامه هر یک از این دسته بندی ها را بررسی می کنیم.
صفحه نمایش خازنی
این صفحه نمایش استفاده زیادی در موبایل ها دارد. سوالی که در این جا مطرح می شود، این است که این صفحه نمایش ها، چطور کار می کنند؟ به طور ساده اگر بخواهیم طرز کار صفحه نمایش خازنی را توضیح دهیم، می توانیم این طور بگوییم که عبور جریان ثابت از حسگرها، اساس کار این نمایشگرهاست. قدرت تفکیک در این نمایشگرها بالا بوده و با انگشت قابل لمس هستند. صفحه نمایش های خازنی معایبی هم دارند. این صفحه نمایش ها گران بوده و همچنین اگر در معرض رطوبت قرار بگیرند، آسیب می بینند.
صفحه نمایش مقاومتی
این صفحه نمایش لمسی بوده و از دو لایه فلزی تشکیل شده است. این دو لایه با فاصله کمی از هم قرار گرفته اند. صفحه نمایش های مقاومتی ارزان هستند و قدرت تفکیکی 75 درصد دارد. این عدد قابل ارتقاست. با استفاده از روش هایی مانند فیلم های پلاستیکی قدرت تفکیک تا 85 درصد هم قابل ارتقاست. فناوری و بازتاب نور این صفحات باعث افزایش میزان محبوبیت آن ها شد. البته دو مزیت قابلیت لمس با انگشت و ارزان بودن هم از نقاط قوت این صفحه نمایش است.
روند پیشرفت موبایل
اولین موبایل هوشمند در سال 1993 به بازار عرضه شد که قیمت آن 900 دلار بود. شرکت سازنده این موبایل، شرکت IBM بود. یک سال بعد از آن بازی تتریس به موبایل ها اضافه شد. دو سال بعد از آن یعنی در سال 1996، رادیو هم به موبایل ها اضافه شد و امکانات آن را بیشتر کرد. یک سال بعد از این اتفاق، دوربین هم به یکی از امکاتات موبایل اضافه شد و آن را برای استفاده بهینه تر کرد.
با این که IBM اولین شرکتی بود که توانست اسمارت فون یا موبایل هوشمند را تولید کند، اما اپل با معرفی گوشی هوشمند خود، توانست انقلابی در صنعت موبایل ایجاد کند. البته قبل از آن شرکت ال جی هم موبایل هوشمند به بازار عرضه کرده بود.
انقلاب استیو جایز در صنعت موبایل
استیو جابز با معرفی اولین نسل تلفن های هوشمند اپل، همه را شگفت زده کرد. تا قبل از این اتفاق نوکیا در بازار موبایل پادشاهی می کرد. اما گوشی ها اپل با قابلیت های فوق العاده خود، نوکیا را برکنار کردند. سرعت پردازش بالا، کیفیت، امنیت و امکانات مختلف باعث شد تا اپل محبوبیت زیادی پیدا کند.
آیفون 2007 اولین محصولی بود که توسط جابز به مردم معرفی شد. این موبایل، صفحه نمایش خازنی به اندازه 3.5 اینچ داشت که از 16 میلیون رنگ پشتیبانی می کرد. حافظه آن 16 گیگ بود که دوربینی با کیفیت 2 مگاپیکسل داشت. همچنین از وای فای و بلوتوث هم پشتیبانی می کرد.
موبایل از چه سالی وارد ایران شد؟
اولین موبایل در ایران در سال 72 وارد کشور ایران شد. موبایل های نوکیا اولین موبایل هایی بودند که وارد ایران شدند. بعد از آن برندهای دیگری مانند سامسونگ، ال جی، اپل و غیره نیز به ایران وارد شدند. اولین اس ام اسی که در ایران فرستاده شد در سال 81 بود.
برای این که بتوان از این امکان یعنی اس ام اس فرستادن استفاده کنیم، باید در دفاتر مخابرات ثبت نام می کردیم. قیمت موبایل های نوکیا در ابتدای ورود به ایران بالا بود. وزن سنگین و ظاهر کمابیش یکسان از ویژگی های اولین موبایل ها بودند.
موبایل ها چه پیشرفت های دیگری می کنند؟
با توجه به پیشرفت خیره کننده صنعت موبایل و جایگزین شدن این وسیله با خیلی از وسایل دیگر، باز هم شاهد پیشرفت موبایل ها خواهیم بود. از جمله امکاناتی که در آینده به موبایل اضافه می شود، شارژ شدن بی سیم آن هاست. بسیاری از کاربران مشتاقانه منتظر این قابلیت موبایل ها هستند. از دیگر امکاناتی که در آینده ممکن است در موبایل دیده شود، موبایل نشکن است.
موبایل ها در آینده به طوری ساخته می شوند که قابل شکستن نباشند. تولید کنندگان موبایل ها در حال کار بر روی ایده ای هستند که بتوانند موبایلی را تولید کنند که مالک خود را بشناسد. این کار به افزایش امنیت موبایل هم کمک می کند. برای این کار باید تکنولوژی پیشرفته ای برای تشخیص چهره مالک پیاده سازی کرد که به راحتی قابل هک کردن نباشد.
البته موبایل هایی که در آینده ساخته می شوند بدون دیدن چهره، می توانند مالک خود را بشناسند. برای این کار از روش هایی مانند تشخیص شیوه تایپ کردن یا تن صدای مالک خود تشخیص می دهند. این روند پیشرفت ادامه خواهد داشت و هر روز ایده جدید روی موبایل ها پیاده سازی می شود.
جمع بندی
پیشرفت های موبایل از آغاز تا امروز باعث شده تا موبایل به جز جداناپذیر زندگی تبدیل شود. اولین موبایل هایی که ساخته شدند، تنها امکان تماس صوتی داشتند. اما حالا با پیشرفت فناوری و تکنولوژی شرکت های سازنده توانسته اند که امکانات بسیار زیادی را در موبایل ها قرار دهند تا موبایل را به وسیله ای کامل و بهینه برای افراد تبدیل کنند.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت