0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

تاثیرات تلفن همراه بر جامعه و فرهنگ چیست؟

۳۰ مرداد ۱۴۰۰ 966
تاثیر تلفن همراه بر جامعه

نقش گوشی های تلفن همراه در جامعه مدرن امروزی، بر کسی پوشیده نیست و به عنوان یکی از مظاهر فناوری ارتباطی نوین در زندگی فردی و اجتماعی، شناخته  می شود. تلفن همراه از جمله فناوری های جدید به شمار می آید که مورد استقبال زیادی قرار گرفته است و نقش پر رنگی در جامعه ایفا می کند، خصوصا در دهه اخیر که استفاده از تلفن همراه در جامعه و در بین جوانان، افزایش چشمگیری یافته است و بدون وجود آن، انجام کارها به کندی انجام می شود. استفاده از تلفن همراه در جامعه، همانند سایر دستگاه های الکترونیکی مانند رایانه، لپ تاب، ماهواره و… مزایا و معایب بسیار زیادی دارد و ما در این مقاله قصد داریم به تاثیرات تلفن همراه بر جامعه بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

تاثیرات تلفن همراه در جامعه

تاثیر تلفن همراه بر فرهنگ

نفوذ و کاربردهای تلفن همراه در جامعه و استفاده گسترده از آن، به حدی رسیده که مضرات جدی و اساسی این فناوری مدرن را مخفی نگه می دارد. این مضرات، در حوزه های متنوع اجتماعی، فرهنگی، رفتاری، روان شناسی، پزشکی، قانونی، جزایی و… رخنه کرده و با کمی دقت و موشکافی می توان به دامنه تاثیر نامطلوب آن در جامعه، پی برد. که از جمله مهم ترین تاثیرات تلفن همراه بر جامعه عبارتند از:

  • کمرنگ شدن ارزش های اخلاقی

یکی از تاثیرات اتلفن همراه بر جامعه ما، کمرنگ شدن ارزش های اخلاقی است. استفاده از تلفن همراه و کاربرهای متنوع آن، می تواند حس کنجکاوی کودکان و نوجوانان را برانگیزد و آن ها را بر خلاف نیل باطنی، به سمت کاربرد ها و قابلیت های مخرب تلفن همراه مانند سایت ها و شبکه های مستهجن و مجرمانه، سوق دهد و خصوصیات اخلاقی مثبت آن ها را از بین ببرد و از آن ها فردی متزلزل، هوس باز، بی اخلاق، غیراجتماعی و حتی خلافکار بسازد که این موارد می تواند به نابودی نسل های مختلف جامعه منجر شود.

  • از بین رفتن حریم خصوصی

به اعتقاد بسیاری از متخصصان علم روانشناسی، جرم شناسی، علوم اجتماعی و‌.‌.. مهم ترین مسئله ای که در حال حاضر زندگی یا حریم خصوصی افراد را تهدید می کند، مسئله فضای مجازی و استفاده نامطلوب از آن است. گرفتن فیلم یا عکس  با استفاده از تلفن همراه و بدون اطلاع افراد و همچنین انتشار آن ها، اقدام به تهدید و اخاذی با استفاده از فضای مجازی و توسط افراد سودجو، هک و ربودن اطلاعات شخصی و … نمونه ای از تخریب حریم خصوصی، توسط این رسانه دیجیتال است.

  • به خطر افتادن هویت ملی

برخی افراد که بویی از فرهنگ و هویت ملی نبرده اند و هیچ گونه تخصص و سوادی در این زمینه ندارند، با ارسال پیامک، فایل صوتی و تصویری نژاد پرستانه، ضد قومیتی، اصول هویت ملی را به مخاطره می اندازند و زمینه ساز درگیری، جدایی و افتراق میان گروه ها و اقشار جامعه را فراهم می آورند و با این کار خوب پایه های نظام اجتماعی را سست می کنند و جامعه را به سمت درگیری، نزاع و مواردی از این قبیل که هویت ملی را تهدید می کند، سوق می دهند و یک حس خود بزرگ پنداری و نژاد برتر بودن را به جامعه القا می کنند.

  • انتشار اخبار کذب و شایعه

تلفن همراه یکی از رسانه های دیجیتال نوین است که دارای قابلیت ارسال و دریافت انواع فایل های نوشتاری، صوتی و تصویری و مخابره آن ها به سراسر جهان است. در طول روز، هزاران پیام و خبر واقعی و جعلی در شبکه های اجتماعی منتشر می شوند و افرادی که تخصص و سواد لازم به ویژه سواد رسانه ای ندارد، این خبرها را می خوانند و برای دوستان، اقوام، همشهریان و… ارسال می کنند. در واقع اکثر افراد جامعه در صورت دریافت و انعکاس یک خبر حساسیت برانگیز و تهییج کننده، آن را فورا برای دیگران ارسال می کنند، بدون این که صحت و سقم آن ها، اطلاعی داشته باشند و به همین سادگی و حتی به صورت سهوی و غیرعمد، به انتشار اخبار کذب و شایعات دامن می زنند و امنیت اجتماعی را به مخاطره می اندازند.

  • افزایش آمار تصادفات و حوادث ناگوار

 

صحبت کردن با موبایل و تصادف رانندگی

فردی که با تلفن همراه خود کار می کند، ممکن است آن قدر در کار خود غرق شود که متوجه اتفاقات محیط پیرامون خود نباشد. یکی از کارهای بسیار خطرناک و حادثه ساز در حین رانندگی، استفاده از تلفن همراه است. فردی که در پشت فرمان اتومبیل خود با تلفن همراه خود کار می کند، قوه تشخیصش دچار اختلال و حواس پرتی می شود و متوجه موانع، خودروها و عابرین پیاده در اطراف خود نمی شود و ممکن است با آن ها برخورد کند و این استفاده غیراصولی و در زمان اشتباه از تلفن همراه را، به قیمت جان خود یا دیگران تمام کند.

  • به جود آمدن اختلالات ذهنی در افراد جامعه

استفاده مدام و بیش از حد متعارف از تلفن همراه، نوعی وسواس و اختلال ذهنی را به وجود می آورد، که متاسفانه نزد کاربران نوجوان بسیار رایج است. در واقع استفاده بیش از اندازه و غیر ضروری از تلفن همراه، برای کاربر خود، نوعی استرس و پریشانی ذهنی به وجود می آورد و متاسفانه شدت این اختلال به حدی می رسد که فرد را دچار توهم می کند و با خود احساس می کند که تلفن همراهش زنگ خورده است. چنین فردی سلامت ذهنی خود و جامعه را به مخاطره می اندازد و منجر به وقوع بروز حوادث ناگواری برای خود و جامعه، خواهد شد.

  • اعتیاد به تلفن همراه و افزایش آمار آن در جامعه

استفاده مداوم و بیش از حد متعارف از تلفن همراه، منجر به وابستگی شدید افراد جامعه به تلفن همراه می شود که به این وابستگی شدید، اعتیاد می گویند، این نوع اعتیاد همانند اعتیاد به مواد مخدر، بسیار خطرناک و حتی گاهی مرگ آفرین است. پس استفاده بیش از حد از تلفن همراه، افراد جامعه را به اعتیاد به تلفن همراه دچار می کند و سلامت روانی، ذهنی و امنیت جامعه را به مخاطره می اندازد.

  • تاثیرات تلفن همراه بر جامعه بر جسمی افراد جامعه

استفاده از تلفن همراه، فرد را ساعت ها در یک حالت غیراصولی قرار می دهد، به ستون فقرات و گردن کاربران آسیب می زند و زمینه ساز ابتلای افراد را به بیماری هایی نظیر ارتروز،پوکی استخوان، به وجود آمدن قوز در پشت کمر و کتف افراد و… می شود و منجر به افزایش آمار افراد مبتلا به انواع بیماری های ستون فقرات در جامعه خواهد شد

 

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0