تأثیر موبایل بر بهداشت سلامت جهانی

تأثیر موبایل بر بهداشت سلامت جهانی در دنیای امروز یک امر غیر قابل انکار است؛ زیرا گوشی های هوشمند با عملکردهای بالقوه ای که دارند، توانسته اند راه های ارتباط بین بیمار و پزشک را به نحو شگفت آوری متحول سازند؛ پزشک می تواند به صورت مجازی بیمار را در هر نقطه ای از دنیا به بهترین شیوه تحت مطالعات بالینی قرار دهد و در صورت نیاز مشاوره های لازم را به او بدهد؛ در نتیجه استفاده از فناوری های نوین توانسته است سلامت عمومی مردم جهان را به مرحله جدیدی وارد سازد.ما در این مقاله قصد داریم به تاثیر موبایل بر بهداشت سلامت جهانی بپردازیم ؛ پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
کاربردهای موبایل در ارتقای بهداشت جهانی
تاثیر موبایل بر بهداشت سلامت جهانی را نمی توان نادیده گرفت. گوشی های هوشمند در ارتقای بهداشت جهانی تأثیر بسیار زیادی نهاده اند؛ زیرا با عملکرد بهینه خود توانسته اند در نجات جان انسانها نقش بسیار زیادی ایجاد کنند که در اینجا به معرفی آنها می پردازیم:
-
دسترسی سریع به مرکز فوریت های پزشکی
افرادی که در شهرها زندگی میکنند، با گرفتن شماره ۱۱۵ می توانند در سریع ترین زمان ممکن به فوریت های پزشکی دسترسی پیدا کنند، اما افرادی که در نقاط دور دست یا در کشورهای کمتر توسعه یافته قرار دارند دسترسی آنها به پزشک در مواقع اضطراری به راحتی امکان پذیر نیست.
استارت آپ های موبایلی زیادی برای حل این مشکل طراحی شده اند که موفقترین نمونه آن استارت آپ MUrgency است که هدف اصلی خود را ارتباط سریع بیمار با مراکز پزشکی در هر کجا و هر زمان قرار داده است، مدیران این شرکت ادعا میکنند که کاربران می توانند در کمترین مدت زمان، با نزدیکترین دکترها و امدادگران تماس برقرار کنند.
-
تحت نظر گرفتن آزمایش سرطان و بیماری های مزمن
محققین دانشگاه واشنگتن به توسعه یک اپلیکیشن موبایلی پرداخته اند که با گرفتن یک عکس می تواند سرطان لوزالمعده را در فرد تشخیص دهد. این برنامه با استفاده از فناوری الکترونیکی می تواند نشانه های زردی را در قسمت سفید چشم شما بررسی کرده و بیماری را در سریع ترین زمان ممکن تشخیص دهد. طبق مطالعات به دست آمده این برنامه توانسته است به درصد پاسخگویی درست حدود ۹۰ درصد برسد که این مقدار برابر با میزان صحت آزمایش های خونی است.
پس بیمار در خانه با استفاده از این برنامه می تواند به آزمایش پزشکی بپردازد و پزشک نیز می تواند بیماری را در مراحل اولیه شناسایی کند و او را تحت مطالعات بالینی قرار دهد.
-
شناسایی پاتوژن در خون
پزشکان برای تحلیل شرایط بالینی بیمار نیاز به نتیجه آزمایش خون دارند که این آزمایش می تواند طیف وسیعی از آزمایش ها مانند میزان کلسترول، قند و بیماری های دیگر را در بر گیرد؛ اما آزمایش خون نیاز به تجهیزات پیشرفته ای دارد که دسترسی به آن برای افرادی که در نقاط دورتری از شهرها زندگی می کنند، به راحتی امکان پذیر نیست؛ اما گوشی های هوشمند وسایل پزشکی را که تا پیش از این گران و خارج از دسترس افراد بود را به راحتی در اختیار عموم جامعه قرار دادند.
گروهی از پژوهشگران آمریکایی توانسته اند که یک آزمایشگاه مینیاتوری بسازند که این آزمایشگاه در حقیقت یک چیپ کوچک است که به گوشی هوشمند متصل می شود و میتواند در کوتاه ترین زمان ممکن خون فرد را تحلیل کند، این آزمایش نسبت به روش های آزمایشی سنتی سریع تر و قابل استفاده در موقعیت های گوناگون است.
برای آزمایش خون در شیارهای موجود بر سطح چیپ قرار گرفته و نور از سطح زیر دستگاه به وسیله موبایل تابیده میشود و دستگاه نور رد شده از خون را بررسی می کند و نتیجه را اعلام می کند.
توسعه دستگاه های آزمایش بر روی چیپ در سالهای اخیر روندی رو به افزایشی داشته است، دانشمندان دانشگاه لایپزیگ آلمان با توسعه آزمایش بر روی چیپ توانسته اند پاتوژن های اشریشیاکُلی و سالمونلا را به راحتی در خون تشخیص دهند؛ همچنین دانشمندان دانشگاه کلمبیای آمریکا نیز آزمایش بر روی چیپ را به میزان زیادی توسعه دادند به طوری که در کمتر از 10 دقیقه می توان پاتوژن های سیفلیس و اچ آی وی را تشخیص داد.
تحول ارتباط بین بیمار و پزشکان
در مورد تأثیر موبایل بر بهداشت سلامت جهانی باید بگوییم که گوشی های هوشمند توانسته اند نحوه ارتباط پزشک با بیمار و ارتباط پزشک با همکاران خود را بسیار متحول سازند؛ از آنجایی که از طریق گوشی های هوشمند امکان دسترسی به سابقه پرونده های پزشکی بیماران وجود دارد؛ پزشک میتواند بدون توجه به محدودیت های جغرافیایی به صورت مجازی به ویزیت بیمار بپردازد و بیمار می تواند به صورت آنلاین با استفاده از ایمیل و رمز عبور خود وارد سیستم شود و از طریق برنامه به طور مستقیم با پزشک خود تماس برقرار کند.
در مورد ارتباط پزشکان با یکدیگر نیز می توان گفت که از طریق استارت آپی مانند Doximity بسیاری از پزشکان توانسته اند به تبادل تجربیات خود در حیطه پزشکی با یکدیگر بپردازند؛ همچنین با انتشار دادن دانش بدست آورده خود، دیگران را نیز در آن سهیم سازند.
این امکان نیز برای پزشکان وجود دارد که در شرایط پیچیده پزشکی، در صورتی که نیاز به مشاوره و کمک داشته باشند به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند؛ همچنین پزشکان توانسته اند با دور زدن برخی مسائل مانند کمبود نیروی کار در کشورهای در حال توسعه کمک بسزایی به یکدیگر بکنند.
پژوهشگران اپیدمولوژی که باید درباره منبع و نحوه انتشار یک بیماری راه حلی پیدا کنند، در شیوه های سنتی امکان جمع آوری داده در مناطق دورافتاده به دلیل نبود زیر ساخت های بهداشتی مناسب وجود نداشته است و آنها نمی توانسته اند به راحتی نشانه های بیماری را شناسایی کنند. اما به لطف گوشیهای هوشمند پژوهشگران توانسته اند این مشکل را برطرف سازند مثلاً محققین دانشگاه هاروارد با بررسی داده های تلفن افرادی که به مناطق مستعد مالاریا رفت و آمد داشتند، توانسته اند نقشه پراکندگی پشه مالاریا را ترسیم کنند که این یک نمونه از تأثیر موبایل بر بهداشت سلامت جهانی است.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی بر این داشته ایم که شما را با تأثیر موبایل بر بهداشت سلامت جهانی آشنا سازیم، امیدواریم که اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار داده باشیم.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت