موبایل و جاسوسی
موبایل و جاسوسی چه ارتباطی با هم دارند؟ فضای مجازی در کنار امکانات مناسبی که در اختیار کاربران قرار می دهد، می تواند یک عامل تهدید کننده و جاسوسی نیز باشد؛ این فضا می تواند اطلاعات رفتار کاربران را در اختیار شرکت های دلالی اطلاعات قرار دهد و آن ها از این طریق می توانند در تصمیم گیری کاربران اثر بگذارند، اگر از نحوه کارکرد این شرکت ها می خواهید اطلاع یابید با ما همراه باشید.
سریال جهان غرب
«جهان غرب» ساخته جاناتان نولان یک سریال در سبک علمی و تخیلی است که
روایتگر سرنوشت روبات هایی انسان نما است که از پوچ بودن جهان، تحت
کنترل بودن و هویت خود آگاهی ندارند، نقطه اوج داستان در زمانی رخ می دهد که آن ها به خودآگاهی از وضعیت خود و انسان ها می رسند.
اگر با نگاهی موجز به اطراف خود بنگریم به این نتیجه می رسیم که ما در جهانی زندگی می کنیم که فناوری و ارتباطات شبکه های پیچیده ای را به وجود آورده اند که باور داشتن به انتخاب شخصی و حریم خصوصی در این جهان فریبی بیش نیست.
از آنجایی که بسیاری از فعالیت های انسان مدرن تحت تسلط جهان مجازی، قرار دارد؛ این امکان برای شرکت های دلالی اطلاعات وجود دارد که اطلاعات رفتاری کاربران فضای مجازی را جمع آوری کرده و آن ها را به شرکت های تبلیغاتی بفروشند تا بدین طریق سودی بدست آورند.
نرم افزارهای جاسوسی موبایل
برنامه «آلفونسو» و برنامه های مشابه آن با هدف جمع آوری داده های تلویزیونی برای فروش به شرکت های تبلیغاتی تأسیس شده اند.
این برنامه ها فقط برای تبلیغات تلویزیونی طراحی نشدهاند؛ شرکت های زیادی به دنبال ذخیره سازی انواع مختلفی از اطلاعات از طریق گوشی کاربران هستند و آلفونسو تنها برنامهای است که برای نخستین بار مورد توجه عموم قرار گرفته است.
برنامه آلفونسو در درون برنامه های بازی، گنجانده و مخفی شده است و زمانی که کاربر این برنامه را نصب می کند، با پذیرفتن شرایط آن، گوشی خود را به میکروفونی تبدیل می کند که اطلاعات مورد نیاز شرکت های تبلیغاتی را گردآوری کرده و ارسال می کند.
ایندیپندنت در ژانویه سال 2018 اعلام کرد که بیش از 250 برنامه بازی در فروشگاه اپل و برنامه های موجود در فروشگاه گوگل به این نرم افزار مجهز هستند.
راه حفاظت از اطلاعات خود
برای محافظت از اطلاعات خود در برابر چنین برنامه هایی یک راه حل وجود دارد. از آنجایی که شرکت های سازنده این برنامه ها، موظف هستند که اعلام کنند، چنین برنامه ای را در برنامه خود گنجاندهاند، اگر کاربر در حین نصب برنامه شرح آن را با دقت بخواند، می تواند برای نصب یا نصب نشدن آن آگاهانه تصمیم گیری کند.
تجارت گردآوری اطلاعات شخصی کاربران
شرکت هایی که تخصص شان گردآوری اطلاعات شخصی کاربران و فروش این اطلاعات با هدف بازار یابی و تبلیغات، به شرکت های تبلیغاتی است از این راه می توانند حدود 200 میلیارد دلار کسب کنند.
اگر چه کشورهای اروپایی برای نظارت بیشتر بر تجارت اطلاعات «قوانین حریم خصوصی» جدیدی را تصویب کرده اند، اما این قوانین از حجم فعالیت این شرکت ها نمی کاهد، بلکه آن ها، تحت نظارت مقرراتی جدید به فعالیت خود کماکان ادامه می دهند.
برای روشن شدن نحوه تجارت گرد آوری اطلاعات شخصی کاربران یک مثال می زنیم:« بسیاری از فروشگاه های بزرگ در جهان، اطلاعات مشتریان خود را در قالب برنامه های عضویت گردآوری کرده و آن را به دلالان اطلاعات می فروشند.
فردی که از یک فروشگاه حیوانات خانگی خرید کرده و کارت عضویت دریافت کرده است، فروشگاه، اطلاعات او را به دلالی می فروشد تا او این اطلاعات را در ازای مبلغی زیاد در اختیار شرکت های تبلیغاتی که به دنبال بازاریابی شخصی سازی شده میان صاحبان حیوانات خانگی هستند، قرار دهد هرچه این اطلاعات خصوصی تر باشند، تبلیغات نیز سودآورتر خواهد بود.»
انواع شرکت های دلالی اطلاعات
وب سایت تخصصی بازاریابی دیجیتال WebFX در سال 2020 به این نتیجه دست یافته است که: «بیش از 4 هزار شرکت در حوزه دلالی اطلاعات در جهان، وجود دارند که یکی از این شرکت ها با نام acxiom 23هزار سرور را به گردآوری اطلاعات 500 میلیون کاربر در سراسر جهان به خود اختصاص داده است که نرخ گردآوری اطلاعات این شرکت در ازای هر نفر 3000 واحد داده است. شرکت Equifax نیز به اطلاعات مربوط به فیش حقوقی 38درصد از شاغلان آمریکایی دسترسی دارد و شرکت هایی مانند CampaignGRID و ProPublica از گرایش های حزبی و اطلاعات سیاسی 80 درصد از رأی دهندگان آمریکایی اطلاع دارند.
در کنار این شرکت ها، شرکت هایی وجود دارند که برای دسترسی یا عدم دسترسی به اطلاعات کاربران پول پرداخت یا دریافت می کنند. برای مثال: «شرکت Datacoup در ازای دسترسی به تراکنش های مالی کاربران یا حساب کاربری شبکه های اجتماعی در ماه 8 دلار پرداخت می کند و شرکت reputation اطلاعات کاربر را از سرورهای خود در ازای سالی 99دلار خارج می کند.» بیشتر شرکت ها به کاربران نمی گویند که به چه اطلاعاتی از آن ها دسترسی دارند، اما بعضی از آن ها مانند شرکت Acxiom گزارش مصرفکننده را در اختیار کاربران می دهد تا کاربر تعداد داده های گردآوری شده از خود را مشاهده و داده های نادرست را رفع کند.
آمارها نشان می دهد که روزانه به محبوبیت تجارت دلالی اطلاعات در جهان اضافه می شود که میزان هزینه شرکت های آمریکایی برای تبلیغات آنلاین در سال 2016 به حدود 72.5میلیارد دلار رسیده است. با افزوده شدن تنوع تجهیزات متصل به اینترنت، پیش بینی می شود که میل برای دسترسی به شخصی ترین اطلاعات کاربران و خلاقیت در ساخت تبلیغات هدفمند و تأثیرگذارتر نیز به همان میزان افزایش یابد. اما یک سوال وجود دارد اینکه نفوذ کردن در انتخاب های شخصی کاربران و جهت دادن به تصمیم گیری آن ها با استفاده از تبلیغاتی که بر اساس اطلاعات آن ها فراهم شده، نوعی درآمدزایی بر اساس فریبکاری است یا یک تجارت اخلاقی مبتنی بر انتخاب آگاهانه آن ها است؟
سخن پایانی
ما در این مقاله درباره موبایل و جاسوسی و انواع شرکت های دلالی اطلاعات سخن گفتیم و اینکه چگونه آن ها از این اطلاعات می توانند جهت تبلیغات هدفمند خود استفاده کنند.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت