0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

اولین تلفن همراه چه زمانی و توسط چه کسی اختراع شد؟

۱۱ مرداد ۱۴۰۰ 2024
اولین تلفن همراه

تلفن همراه یکی از مهم ترین وسیله های شخصی افراد است که زندگی کردن بدون آن خیلی سخت و مشکل است. کارها با گوشی های موبایل بسیار ساده و سریع انجام می شوند. آیا تا به حال با خود فکر کرده اید که اولین تلفن همراه کجا و توسط چه کسی اختراع شد؟ یا اینکه شکل و وزن اولین تلفن همراه به چه صورت بوده؟ اگر دوست دارید جواب این سوال ها را بدانید با ما همراه باشید.

تاریخچه تلفن همراه

معمولا کمتر کسی از واژه تلفن همراه استفاده می کند. بیشتر مردم از واژه هایی مانند گوشی یا موبایل استفاده می کنند. حدودا 45 سال از ساخت اولین تلفن همراه می گذرد. مارتین کوپر کسی بود که برای اولین بار تلفن همراه را اختراع کرد. تلفن همراهی که مارتین کوپر اختراع کرده بود، تنها 20 دقیقه می توانست روشن بماند و بعد از آن باید دوباره به برق وصل می شود.

مارتین کوپر

طول اولین تلفن همراهی که کوپر اختراع کرده بود، 25 سانتی متر بود. با مرور زمان شرکت های مختلفی روی ایده تلفن همراه کار کردند و توانستند موبایل های بهتری را بسازند. به طوری که تا به امروز تلفن های همراه مردم سبک و کوچک هستند. همچنین مدت زمان بیشتری می توانند روشن بمانند.

ایده اختراع تلفن همراه

کوپر بعد از دیدن فیلمی تخیلی که در آن بازیگر با تلفنی بیسیم صحبت می کرد، تصمیم گرفت تا ایده تلفن بی سیم را عملی کند. بعد از عملی کردن این ایده، در سال 1983 شرکت موتورولا آن را خریداری کرد و بعد از آن تلفن همراه مدل DynaTAC 8000X ساخته شد. این مدل گوشی 30 سانتی متر طول داشت و نیم ساعت می توانست روشن بماند. بعد از آن باید دوباره گوشی را به برق متصل می کردند.

همین مدل گوشی که ظاهر چندان جذاب و امکانات زیادی نداشت، 4 هزار دلار قیمت داشت. در آن زمان ساخت چنین وسیله یک اتفاق بزرگ بود و همه دوست داشتند که تلفن همراه داشته باشند. بعد از آن تلفن همراه دیگری در کشور انگلستان ساخته شد که 5 کیلو وزن داشت! در آن زمان تنها دو شرکت در کشور انگلستان مجوز ساخت تلفن همراه را داشتند (وودافون و سل نت).

سامانه جهانی ارتباطات سیار

در سال 1991، اولین سامانه جهانی ارتباطات سیار توسط شرکتی انگلیسی به نام اوربیتال راه اندازی شد. این سامانه برای تجار و بازرگانان بود. بعد از آن برای اینکه مردم عادی هم بتوانند از این امکان استفاده کنند، قیمت تلفن همراه کاهش یافت.

همین موضوع فرصت مناسبی برای تولید گوشی بود. چرا که تقاضا در بازار برای تلفن همراه به شدت افزایش پیدا کرده بود. شرکت نوکیا از همین فرصت به خوبی استفاده کرد و اولین مدل موبایل خود یعنی نوکیا 1011 را به بازار عرضه کرد.

امکانات اولین تلفن همراه نوکیا

امکانات اولین گوشی نوکیا

در آن سال که نوکیا 1011 عرضه شد، تلفن های همراه امکانات زیادی نداشتند. ارسال پیامک، برقراری تماس تلفنی و بازی های ساده موبایلی، تنها امکانات موجود در تلفن های همراه بود. بعد از آن روند توسعه موبایل ها آغاز شد و شرکت ها سعی در ساخت تلفن های همراه با امکانات بیشتری کردند.

رنگی شدن موبایل ها

زیمنس اولین شرکتی بود که تلفن همراه رنگی ساخت. مدل S10 را در چهار رنگ آبی، قرمز، سبز و سفید تولید کرد. در همان زمان کمپانی دیگری، تلفن های همراه بدون آنتن را تولید کرد. هر یک از شرکت ها سعی در تولید تلفن های همراه هایی با مدل های مختلف می کردند. برای مثال نوکیا تلفن هایی را ساخته بود که امکان تعویض قاب داشتند.

رشد سریع تلفن های همراه

تلفن های همراه روز به روز بهتر می شدند و امکانات بیشتری به آن ها اضافه می شد. تا آنجا که انقلاب دیتا در تلفن های همراه رخ داد. این انقلاب با راه اندازی شبکه 3G در موبایل ها اتفاق افتاد. در آن زمان سرعت دانلود تلفن های همراه بالاتر (2 مگابایت بر ثانیه) رفت.

در همان دوره بود که شرکت سونی اریکسون امکان جدیدی را به موبایل های خود اضافه کرد. این شرکت یک مدل تلفن همراه ساخته بود که دوربین جلو داشت (مدل Z1010). با این امکان، قابلیت برقراری تماس های تصویری به تلفن های همراه اضافه شد. سایر شرکت ها برای اینکه از رقابت ها عقب نمانند، چنین امکانی به تلفن های همراه خود اضافه کردند.

امکانات تلفن های همراه در زمان انقلاب دیتا

در این دوره امکانات تلفن های همراه از ارسال پیامک و برقراری تماس بیشتر شد. داشتن مرورگر، ضد آب بودن و WiFi از امکاناتی بودند که موبایل ها در سال های 2003 تا 2006 داشتند. ناگفته نماند که شرکت بلک بری در همین زمان مدلی از تلفن های همراه خود را به نام 8100 پرل عرضه کرد.

موبایل های هوشمند

موبایل های هوشمند

سال های 2007 تا 2010 دوره ظهور موبایل های هوشمند شدند. در این دوره تلفن های همراه به جای دکمه با انگشتان دست کار می کردند و به اصطلاح لمسی شدند. در همان زمان بود که اپلیکیشن های مخصوص موبایل ساخته شدند و هر یک کاربرد متفاوتی داشتند. بعد از آن در سال 2011 نسل جدید 4 اینترنت به شبکه موبایل ها اضافه شد.

روند توسعه موبایل ها تا آن جا پیش رفت که امکانات متعددی از جمله حسگر انگشت، تشخیص گفتار، نمایشگر های فول اچ دی و غیره به تلفن های همراه اضافه شد. بعد از گذشت دوره در سال های 2015 تا 2018 موضوع اندازه موبایل ها اهمیت پیدا کرد. در حال حاضر نیز تلفن های همراه با نمایشگرهای بزرگ ساخته می شوند.

دلیل مهم بودن نمایشگرها چه بود؟

بعد از اینکه نسل چهارم اینترنت جهانی شد، استیمر و تماس های تصویری اهمیت بیشتری پیدا کرد. به همین دلیل نیاز بود که نمایشگرهای موبایل بزرگ تر شدند. در همان زمان آیفون 7PLUS نمایشگری بسیار بزرگتر از آیفون سال 2007 داشت. بعد از آن شرکت های سازنده اهمیت بیشتری به اندازه صفحه نمایشگر دادند.

جمع بندی

اولین تلفن همراه توسط فردی به نام کوپر اختراع شد. روند اختراع و فروش این ایده را در همین مقاله مفصل بررسی کردیم. از زمان اختراع اولین تلفن همراه تا به امروز، شرکت های سازنده سعی در بهبود محصولات خود داشتند. امروزه نیز هر یک از شرکت های بزرگ مانند سامسونگ و اپل امکانات بیشتری به موبایل های خود اضافه کرده اند. همچنین کیفیت ساخت را افزایش داده اند.

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0